Lavrov: "EU izgubila autonomiju; filozofija 'zavadi pa vladaj' nije tajna"

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da je EU izgubila autonomiju.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2022.

08:50

Lavrov:
Foto: Profimedia

"EU izgubila autonomiju, trpi ogromne gubitke od onoga u šta su je uvukle SAD", rekao je Lavrov.

"Cilj Zapada je da dalje fragmentira postsovjetski prostor, da podeli narode. Najupečatljiviji primer je stvaranje anti-Rusije u Ukrajini", rekao je Sergej Lavrov.

"Nije tajna da filozofiju 'zavadi pa vladaj' Zapad aktivno koristi u odnosu na države bivšeg Sovjetskog Saveza. Cilj je apsolutno jasan - dalje fragmentiranje postsovjetskog prostora, podela naših zemalja i narode, da nametne neisplative šeme interakcije, da ih gurne na marginu globalnih procesa", rekao je Lavrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: