Američko "mešanje" izazvalo žustru reakciju: Podrška "izgrednicima"?

Ministar spoljnih poslova Irana Hosein Amirabdolahijan osudio je podršku SAD "izgrednicima" u Teheranu.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2022.

17:45

Američko
EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

On je ocenio da je takav stav SAD u suprotnosti sa porukama o uspostavljanju stabilnosti u regionu i oživljavanju nuklearnog sporazuma sa svetskim silama, prenosi agencija ISNA.

"Mirni protesti su pravo svake nacije. Međutim, američko mešanje u iranske unutrašnje poslove i podrška 'izgrednicima' u sprovođenju njihovog projekta destabilizacije je u suprotnosti sa diplomatskim porukama Vašingtona Iranu o potrebi postojanja nuklearnog sporazuma i uspostavljanja stabilnosti u regionu", rekao je Amirabdolahijan, preneo je Rojters.

U talasu protesta koji su zahvatili Iran posle smrti 22. godišnje devojke Mahse Amini, do sada je poginula najmanje 41 osoba. Protesti su počeli nakon smrti Amini, devojke iz iranske pokrajine Kurdistan, koja je u pritvoru pala u komu i umrla u Teheranu prošle sedmice pošto ju je uhapsila policija za moral jer nije nosila hidžab.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: