Vraćeni Tviter nalozi: Reagovali na lažnu anketu o Kosovu pa dobili zabranu FOTO

Sa društvene mreže Tviter suspendovani su nalozi nekoliko poslanika i političara vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), kao i jednog vladinog zvaničnika.

Izvor: Beta
Podeli
EPA/EFE/ANDREJ CUKIC
EPA/EFE/ANDREJ CUKIC

Među suspendovanim nalozima je nalog direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnoa Gujona.

Kompanija Twitter oglasila se odmah uz obrazloženje da je došlo do greške i da su računi vraćeni.

"Upravo mi je Tviter, bez obrazloženja, suspendovao nalog na kojem sam imao 34.000 pratilaca", potvrdio je Gujon u objavi na Fejsbuku.

Gujon je jučedanas reagovao na anketu koja tvrdi da "gotovo polovina građana Srbije smatra da je Kosovo izgubljeno".

"'Anketa' je inače sprovedena od 4. do 14. marta! Iskusni propagandisti umeju da prepoznaju pravi trenutak za spinovanje" napisao je Gujon, nakon čega je njegov Tviter nalog suspendovan.

Sa društvene mreže Tviter suspendovani su i nalozi 12 poslanika sa liste "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" objavio je Otvoreni parlament na svom Tviter nalogu.

Suspendovani su nalozi Nevene Đurić, Sandre Božić, Milice Nikolić, Jelene Obradović, Aleksandra Markovića, Krsta Janjuševića, Dušana Radojevića, Jelene Žarić Kovačević, Aleksandre Tomić, Staše Stojanović, Zorana Tomića i Andrijane Vasić.

Tviter je suspendovao i pojedine visoko rangirane članove SNS, a među njima je gradski menadžer u Beogradu Miroslav Čučković, kao i Slaviša Mićanović, za koga lokalni mediji navode da predvodi internet tim SNS, prenosi Radio slobodna Evropa.

Kompanija se nije oglasila ovim povodom, a na njenom sajtu se navodi da imaju pravo da suspenduju naloge koji krše pravila te društvene mreže.

"Većina naloga koje suspendujemo suspendovana je zato što su neželjeni sadržaji, ili jednostavno lažni, i predstavljaju bezbednosne rizike za Tviter i za sve koji koriste Tviter", navodi se na sajtu.

Takođe, kako se objašnjava, ako kompanija posumnja da je neki nalog hakovan ili kompromitovan, može ga suspendovati dok ne bude obezbeđen i vraćen vlasniku naloga kako bi se smanjile potencijalno zlonamerne aktivnosti izazvane kompromitacijom. Kompanija takođe može suspendovati nalog i ako je prijavljeno da krši Tvitter pravila o zloupotrebi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu