Ponedeljak, 09.05.2022.

13:26

"Reinkarnacija fašizma"

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da napad na ruskog ambasadora u Varšavi odražava kurs Zapada ka reinkarnaciji fašizma.

Izvor: B92

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

"Rušenje spomenika herojima Drugog svetskog rata, skrnavljenje grobova, a sada i narušavanje ceremonije polaganja cveća na sveti dan za svakog poštenog čoveka dokazuju već očigledno: Zapad je postavio kurs za reinkarnaciju fašizma", napisala je ona na svojoj Telegram stranici.

Zaharova je istakla da su navijači neonacizma "još jednom ogolili lica – i to krvavo". Ranije je saopšteno da je napadnut ruski ambasador u Poljskoj Sergej Andrejev, poliven crvenom bojom dok je pokušavao da položi venac na groblje sovjetskih vojnika u Varšavi.

Istog dana postalo je poznato da su u Varšavi vandali nepristojnim natpisima oskrnavili memorijalno groblje sovjetskih vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: