Poklon – 500 "Strela"; Ministarstvo: Ne iznosimo detalje

Ukrajina je pre tri dana od Nemačke dobila 500 protivvazdušnih raketa Strela, prema izvorima ukrajinske vlade, a prenosi nemački list "Velt am zontag".

Izvor: B92

Nedelja, 20.03.2022.

18:53

Poklon – 500
Ilustracija: Shutterstock/Sarakhan Vadym

Oružje je predato u Poljskoj, navodi list.

Portparol Ministarstva odbrane je rekao da zbog „operativnih i bezbednosnih aspekata“ ne mogu da se iznose detalji o konkretnim sistemima naoružanja, uz napomenu da je do sada ukrajinskim oružanim snagama isporučen ili obećan širok spektar vojne opreme.

Više bi bilo isporučeno ako je moguće, dodao je portparol. U početku se govorilo o obezbeđivanju 2.700 projektila Strela, ali je stvar morao da proceni Savezni savet bezbednosti. Rakete "strela" sovjetske izrade su iz zaliha bivših oružanih snaga Istočne Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: