Francuska reagovala na napad u Iraku

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske saopštilo je da je napad balističkih projektila ugrozio napore da se zaključe nuklearni pregovori sa Iranom.

Izvor: B92

Nedelja, 13.03.2022.

17:00

Francuska reagovala na napad u Iraku
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Kako je rekao portparol francuskog ministarstva, napad balističkih projektila koji su pogodili regionalni kurdski grad u Iraku, Erbil, takođe je ugrozio stabilnost u Iraku i širem regionu.

Prethodno je Iranska Revolucionarna garda preuzela odgovornost za napad desetak balističkih projektila koji su pogodili regionalni kurdski grad u Iraku, Erbil u ranim jutarnjim satima, javili su iranski državni mediji.

Mediji navode da je napad izveden na izraelske "strateške centre" u Erbilu.

Desetak balističkih raketa lansiranih izvan Iraka, gađale su novu zgradu američkog konzulata, izazvale materijalnu štetu, a jedan civil je povređen, saopšteno je iz kurdskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: