Putin ima problem na koji nije računao

Velika Britanija veruje da u ruskim vojnim i bezbednosnim službama postoje osobe koje "ozbiljno sumnjaju" u invaziju na Ukrajinu, piše britanski Gardijan.

Izvor: B92

Utorak, 22.02.2022.

12:03

Putin ima problem na koji nije računao
EPA-EFE/ALEKSEY NIKOLSKYI/SPUTNIK/KREMLIN

Smatra se da se ta tvrdnja zasniva na zapadnim obaveštajnim podacima, iako se ne očekuje da će te bojazni imati bilo kakav uticaj na odluku Vladimira Putina da naredi napad.

"Postoje elementi unutar ruske vojske i ruskih bezbednosnih službi koji ozbiljno sumnjaju u plan za invaziju i njen uspeh", rekao je jedan zapadni obaveštajac i dodao da su "sigurni u svoju procenu".

Međutim, kako navodi Gardijan, nisu ponuđeni nikakvi dodatni dokazi koji bi potkrepili tu tvrdnju koja je samo jedan deo brojnih obaveštajnih upozorenja koje su SAD, Velika Britanija i drugi izneli u poslednje dve sedmice, kao deo šireg političkog napora da se pokuša pokazati da Zapad razume Rusiju i njene planove, navodi Jutarnji list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: