Nova vest
Tenis 8

28.4.2024.

13:55

"Đoković nije kompjuter, već ljudsko biće – uvukao se crv sumnje"

Biljana Veselinović, bivša selektorka reprezentacije Srbije u Fed kupu, dala je svoje viđenje u vezi sa slabijim startom sezone Novaka Đokovića.

Izvor: Sport Klub

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Prvi reket sveta još uvek čeka na prvi trofej u 2024. godini, što je za njega netipična situacija.

"Različita su mišljenja koji su razlozi slabijeg početka sezone. Mislim da je Novak u poslednjih par godina na startu sezone, kada je osvajao Australijski open, dobijao puno samopouzdanja za nastavak. To se nije desilo ovoga puta, a i činjenica da je izabrao da ne igra puno turnira mogući su razlozi slabijeg starta. Mene lično nije iznenadio poraz od Sinera u Australiji jer mi se čini da je Janik pronašao formulu protiv Novaka a da se Novaku uvukao crv sumnje kada igra protiv njega zbog dva poraza na kraju prošle sezone. Bez obzira što je imao tri meč lopte u jednom od tih okršaja, poraz ostaje poraz u glavi, čak i kod mentalno najjačih igrača kao što je on", rekla je Veselinović u razgovoru sa "Sportklub" i dodala:

"Više me je iznenadio, gotovo šokirao poraz od Nardija u Indijan Velsu. Delovao je nemotivisano, bez žara i želje. Posle takvog meča nešto je moralo da se desi, a desio se prekid saradnje sa Goranom Ivaniševićem."

Ne čudi je pad u Novakovoj formi, ali misli da u nastavku sezone može da poboljša svoju igru.

"On najbolje zna šta mu trenutno treba, nije mu prvi put u karijeri da posle fenomenalne sezone (2023), za koju je peti put dobio nagradu Laureus, dođe do pada forme, motiva. Ne zaboravimo, on nije kompjuter nego ljudski biće. Ako nađe formulu koja mu je potrebna, bilo to neko novo lice u timu ili da sam sebe vodi uz pomoć bliskih ljudi, ako pronađe žar i motiv, mislim da će da se popravi do Rolan Garosa", nastavila je Veselinović, koja trenutno sarađuje sa 28.teniserkom sveta Kejti Boulter.

Da je ona na Novakovom mestu, igrala bi na Vimbldonu iako to skraćuje vreme priprema za Olimpijske igre koje su glavni cilj.

"Savetovala bih mu da igra Vimbldon iako će biti teško sa kratkom pauzom između njega i početka OI ali na šljaci je od početka aprila. Verovatno se fizički priprema za Garos i mislim da bi bio fizički spreman za OI u slučaju da osvoji Vimbldon. Naravno ovoga puta da igra samo singl", zaključila je Veselinović koja se nada da Novak do kraja karijere može da osvoji još dve ili tri Grend slem titule.

Podeli:

Komentari 8

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu