Abazović otkrio šta je pričao sa Porfirijem: "Bio sam u misiji"

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da je otišao u "misiju" kod patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija.

Izvor: B92

Nedelja, 30.01.2022.

00:45

Abazović otkrio šta je pričao sa Porfirijem:
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Abazović je govoreći za crnogorsku TV Prva rekao da je sa velikim zadovoljstvom razgovarao sa Porfirijem i istakao da je isto tako sa zadovoljstvom razgovarao sa papom.

"Sa ljudima je mnogo lako voditi razgovor. Prvo, meni je to veliko zadovoljstvo, bio je zaista jedan vrlo prijatan razgovor", kazao je on.

Abazović je istakao da nije želeo da neki drugi pokušaju manipulacijama da ubede patrijarha da su njegovi stavovi suprotni od onih koji jesu.

"To je bila misija mog prvog razgovora sa patrijarhom", rekao je on.

Na potpitanje novinara da li su razgovarali o Temeljnom ugovoru i problemima u Vladi, Abazović nije želeo da odgovori.

"Ne bih da komentarišem oko čega je bilo reči, to je prijatan prijateljski razgovor. Jako sam zadovoljan i vrlo srećan sa ljudima koji mogu da afirmišu ideje tolerancije i poverenja", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: