Udruženje generala BiH: Krajnje je vreme

Sarajevo -- Udruženja generala Bosne i Hercegovine oglasilo se saopštenjem za javnost povodom poslednjih dešavanja i pogoršane sigurnosne situacije u BiH.

Izvor: Oslobođenje
Podeli
EPA-EFE Fehim Demir
EPA-EFE Fehim Demir

"Moramo poslati snažnu poruku, prijateljima i onima drugima, da smo jedinstveni i da nećemo nikada pokleknuti u odbrani civilizacijskih normi i vrednosti uspostavljenih kroz vekovni zajednički život u BiH", poručili su iz ovog udrženja.

"Nakon višegodišnjih nasrtaja na ustavnopravni poredak BiH od strane režima iz bh entiteta 'Republika srpska', ovih dana smo svedočili javnoj manifestaciji veličanja diskriminacije i aparthejda, što je praćeno šovinističkim ekscesima širom tog entiteta. Nažalost, u isto vreme slušamo međusobnu prepirku političkih stranaka, koje smatramo patriotskim i koje bi morale biti probosanskohercegovačke, o minornim i nevažnim temama", poručuju iz ovog udruženja te dodaju:

"Kao članovi Udruženja generala BiH, i kao ponosni građani naše države, tražimo hitno zaustavljanje bespredmetnih predizbornih debata i beskorisnih 'nadurivanja', te uspostavljanje jedinstvenog političkog fronta svih patriotskih parlamentarnih stranaka na nivou Bosne i Hercegovine. Krajnje je vreme da svi zajedno definišemo jedan cilj i prioritet, a to je odbrana ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine kroz sve državne institucije. Moramo poslati snažnu poruku, prijateljima i onima drugim, da smo jedinstveni i da nećemo nikada pokleknuti u odbrani civilizacijskih normi i vrednosti uspostavljenih kroz vekovni zajednički život u BiH. Ne smemo dozvoliti da radi predstojećih izbora i političkog nadigravanja zaboravimo šta nam je najvažnije", stoji u saopštenju.

Iz Udruženja generala BiH su najavili da će tražiti susrete sa rukovodstvima parlamentarnih stranaka na nivou BiH i od njih tražiti jasan i glasan politički odgovor na sve atake i pokušaje destrukcije države i njenih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu