Sreda, 08.12.2021.

13:15

"KFOR i EU nam nisu dali dozvolu za akciju na severu"

Bivši direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj izjavio je da Kosovska policija nikada nije dobila dozvolu od Kfora ili Evropske unije za akcije bilo gde na KiM.

Izvor: Kosovo online

Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Kako je rekao, policija je postupala po ranije napravljenim operativnim planovima, za šta je samo obavestila KFOR, ali nije dobila i dozvolu.

“Kosovska policija uvek pravi operativne planove za sprovođenje naređenja u zavisnosti od toga o kom terenu se radi. Imali smo nekoliko operacija, barem dok sam ja bio director, za sprovođenje zakona, sudskih naloga i apsolutno nikoga nismo morali da pitamo. O tome nismo obaveštavali ni KFOR ni EU, čak ni šefa kancelarije EU Tomaša Sunioga”, rekao je Ćaljaj za portal Ekonomija onlajn.

Govoreći o razvoju situacije poslednjih meseci na severu Kosova, on je istakao da nijedan sporazum ne sprečava Kosovsku policiju da raspoređuje svoje snage bilo gde na državnoj teritoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: