Jeziva poruka dobitnika Nobelove nagrade za mir

Premijer Etiopije Abij Ahmed obećao je: "Sahranićemo neprijatelje našom krvlju" povodom godinu dana od početka rata u oblasti Tigraj.

Izvor: B92

Sreda, 03.11.2021.

13:09

Jeziva poruka dobitnika Nobelove nagrade za mir
Tanjug/AP Photo/Ben Curtis, File

Ahmed je govorio dan nakon što je proglašeno vanredno stanje u zemlji, a snage Tigraja zapretile pohodom na prestonicu, podseća agencija Rojters.

"Jama koja je iskopana biće veoma duboka, tamo će neprijatelj biti zakopan, a ne tamo gde se Etiopija dezintegriše", poručio je Ahmed u vojnom štabu u Adis Abebi.

"Sahranićemo ovog neprijatelja našom krvlju i kostima i ponovo učiniti Etiopiju slavnom", rekao je dobitnik Nobelove nagrade za mir 2019. godine.

Minutom ćutanja i paljenjem sveća odata je počast u znak sećanja na poginule 3. novembra 2020. godine, kada su snage lojalne Narodnooslobodilačkom frontu Tigraja (TPLF) zauzele vojne baze u Tigraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: