Dodik: Nema razloga da se neko zabrine

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH nikada nije bila stabilna, ali da nema nijednog razloga da se neko zabrine zbog priča o ratu.

Izvor: B92

Nedelja, 17.10.2021.

17:10

Dodik: Nema razloga da se neko zabrine
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Dodik je na Jahorini rekao da samo oni zlonamerni koji pokušavaju da naprave još više zla forsiraju priče o sukobu i ratu.

"Niko ovde ne potencira sukob i rat, ali očigledno ima nekih, koji su izveštavali kad je ovde bio rat, a kojima to izgleda egzotično, pa pokušavaju da naprave takvu vrstu priče", dodao je Dodik, prenosi RTRS.

Istakao je da su sve aktivnosti koje preduzima Republika Srpska redovne, potpuno legitimne, ustavne i zakonite.

"To je ustavan proces koji Republika Srpska pokušava da uradi i uradiće, ništa drugo se ne izaziva. Očigledno da političko Sarajevo pokušava da nametne drugačiju percepciju o tome. Apsolutno mislim da nema bojazni u tom pogledu jer će Republika Srpska i čitava BiH živeti u miru", poručio je Dodik.

Istakao je da Republika Srpska ne pravi projekat odvajanja i secesije i da se ponaša u skladu sa Ustavom.

"Donosićemo samo propise u skladu sa Ustavom i našim nadležnostima, a one nadležnosti koje su date BiH nećemo dirati, ali ne želimo nasilje visokog predstavnika", rekao je Dodik.

Dodao je da se Reublika Srpska ponaša u skladu sa Ustavom i nikoga ne izaziva i da ima pravo na svoju vojsku i da Republika Srpska neće participirati u zajedničkim institucijama koje nisu ustavne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: