Oglasio se Lajčak: Hitno

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je da je zabrinut zbog situacije na severu Kosova i Metohije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.09.2021.

14:42

Oglasio se Lajčak: Hitno
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

On je pozvao na hitno smirivanje napete situacije.

"Važno je da se spuste tenzije, povrati mirna atmosfera i dozvoli sloboda kretanja", poručio je Lajčak sa svog naloga na Tviteru.

Lačak, koji se nalazi u poseti Beogradu, naglašava da je o situaciji na severu KiM razgovarao sa ambasadorima zemalja Evropske unije.

”Spemni smo da posredujemo u razgovorima o svim otvorenim pitanjima iz dijaloga Beograda i Prištine”, naveo je Lajčak.

Podsetimo, najnovija napeta situacija na Kosovu i Metohija nastala je u ponedeljak, kada je Priština poslala na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak specijalne jedinice ROSU, nakon odluke o oduzimanju registarskih tablica iz Srbije. Srbi i dalje drže u blokadi ta dva prelaza.

Zbog tih događaja danas je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, nakon koje se javnosti obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da je od zemalja Kvinte i članica EU dobio predlog za okončanje ove krize, koji je odbio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: