Mediji: "Ponižavajući predlog Albanaca"; Vučić će se obratiti javnosti FOTO

Aleksandar Vučić ponudio je Albancima rešenje za krizu koja je nastala na Kosovu i Metohiji, javljaju beogradski mediji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.09.2021.

14:28

Mediji:
Foto: Profimedia

Ipak, Albanci su taj predlog odbili.

"Predsednik Vučić će objasniti zašto je morao da odbije ponižavajuće predloge koje su Albanci, preko posrednika, uputili Beogradu", kaže izvor "Blica". Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištne Miroslava Lajčaka upravo je završen.

Razgovor održan na Andrićevom vencu trajao je jedan sat, a uskoro se očekuje saopštenje za medije. Lajčak boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Beogradu.

Kako je ranije najavljeno, tema tog sastanka trebalo je da bude trenutna situacija u vezi sa primenom sporazuma postignutih u procesu dijaloga Beograda i Prištine i napredak u pregovorima o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, ali je jasno da su događaji na severu KiM odredili tok razgovora Vučića i Lajčaka.

Kako je danas za Tanjug izjavio portparol EU, Peter Stano, Miroslav Lajčak se poslednjih sati čuo sa političkim liderima na Kosovu povodom aktuelne situacije.

Kako je planirano, Lajčak će se u Beogradu sastati i sa predstavnicima međunarodne zajednice u Beogradu, kao i sa predstavnicima poslovne zajednice i civilnog društva.

Podsetimo, zbog dešavanja na severu Kosova, Vučić je zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Od jutros na prelaze na severu pokrajine Priština je poslala specijalne jedinice naoružane dugim cevima.

Oni su tamo počeli da sprovode pravilo o zameni srpskih registarskih tablica kosovskim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: