Turska izrazila Rusiji saučešće zbog poginulih vojnika prilikom pada Be-200

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izrazio je saučešće ruskom narodu zbog poginulih vojnika u padu vatrogasnog aviona Be-200.

Izvor: B92

Subota, 14.08.2021.

17:43

Turska izrazila Rusiji saučešće zbog poginulih vojnika prilikom pada Be-200
Foto: Depositphotos, Snake81

Istovremeno on je izrazio saučešće i porodicama turskih poginulih vojnika koji su takođe činili posadu tog ruskog aviona koji je učestvovao u gašenju požara u Turskoj.

"Sa velikom tugom sam saznao o pogibiji ruske i turske posade u tragičnoj avio-katastrofi koja se dogodila tokom gašenja požara u oblasti Kahramanmaraša. Izražavam najdublje saučešće ruskom i turskom narodu. Njihove herojske žrtve neće biti zaboravljene", napisao je Čavušoglu na ruskom jeziku na svom Tviter nalogu. Predsednik Rusije Vladimir Putin oglasio se povodom pada aviona u Turskoj izrazivši saučešće porodicama poginulih vojnika koji su gasili požare u Turskoj, saopšteno je iz Kremlja.

"Ruski vojnici, članovi posade aviona Be-200, zajedno sa turskim stručnjacima, učestvovali su u jednoj od najvažnijih humanitarnih misija štiteći ljudske živote i borivši se sa velikim požarima u Turskoj. Obavljali su zadatke u izuzetno teškim uslovima i do poslednjeg ispunili svoje ljudske i profesionalne obaveze. Jasno je da se dogodila tragedija koja je pogodila i njihove porodice. Primite moje iskrene reči podrške. Siguran sam da će sećanje na njihove herojske podvige ostati upamćeno i u Rusiji i u Turskoj", kazao je Putin. Podsetimo, u oblasti Kahramanmaraša u Turskoj srušio se rusko avion Be-200, koji je Turska pozajmila za potrebe gašenja požara, a tom prilikom cela posada je poginula, a među njima pet ruskih vojnika i tri turska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: