"Ko hoće u naše vode, moraće prvo da pokuca i pita za dozvolu"

Rusija je u situaciji sa narušavanjem državne granice pokazala da je za ulazak u njene vode potrebno tražiti dozvolu, izjavila je Marija Zaharova.

Izvor: Sputnik
Podeli
EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY/ HANDOU
EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY/ HANDOU

Pročitajte još:

"Dakle, ko laže?"

I namerno su i pucali su? VIDEO

Rusi: Pucali smo; Britanci: Niste

Ona je aludirala na jučerašnji incident sa britanskim razaračem na Crnom moru.

"Ruska Federacija je stavila do znanja da, ukoliko postoji želja da se, takoreći, mirno prošeta duž naših granica, pomalo zađe i na teritoriju, mora da se traži dozvola, pokuca i postupa u skladu sa zakonom", rekla je Zaharova za televiziju "Rusija 24"

Kako je rekla, Rusija je miroljubiva država, ali zna koji su njeni nacionalni interesi i uči zapadne partnere da shvate ruske "crvene linije".

Reakciju zvaničnog Londona na situaciju sa britanskim razaračem portparolka je nazvala "laganjem u lice".

Prema njenim rečima, postoje video-snimci i potvrde zasnovane na činjenicama, ne samo sa ruske strane, već i britanskog novinara.

"Kada su britansko Ministarstvo odbrane i ambasada Velike Britanije u Moskvi govorili da tokom njihovog navodno mirnog ulaska nije bilo nikakvih incidenata, nikakvog hica upozorenja ruske avijacije, očigledno nisu videli ni brod obalske straže. A britanski novinar je sve to video i čuo. Odgovor je očigledan – London laže u lice. Često registrujemo i hvatamo za ruku naše zapadne partnere, kolege. Nažalost, London je u tome postao lider", zaključila je Zaharova.

Moskva će odgovoriti na moguće provokacije spoljnih sila u situacijama kada su narušene ruske granice, kao što je slučaj sa britanskim razaračem, dodala je portparolka.

Takođe je saopštila da će britanska ambasadorka u Moskvi biti pozvana u Ministarstvo u četvrtak zbog incidenta na Crnom moru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu