Sreda, 09.06.2021.

13:04

Terali migrante da rade za tri evra po satu

Italijanska policija uhapsila je danas dvojicu kineskih državljana koji su bili na čelu jedne kompanije za proizvodnju kožne galanterije u Toskani.

Izvor: Tanjug

Terali migrante da rade za tri evra po satu
Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Kako javljaju strani mediji, do hapšenja je došlo u okviru istrage povodom navodne eksploatacije radne snage i poreske prevare.

Poreska policija u Firenci je, takođe, preduzela restriktivne mere protiv još dvojice kineskih državljana, zabranivši im napuštanje zemlje i zaplenivši 523.000 evra, prenosi agencija Rojters.

Četiri Kineza, svi članovi iste porodice, eksploatisali su imigrantske radnike, uključujući državljane Pakistana i Bangladeša, za proizvodnju tašni, saopštila je policija. Terali su ih da rade do 14 sati dnevno, uz platu od nešto više od tri evra po satu, saopštila je policija.

Italija učestvuje sa oko 40 odsto u proizvodnji globalne modne industrije i sektora luksuznih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: