"Ruski trik" pokrenuo "rat" FOTO

Odluka Moskve da letom „Aeroflota“ preveze iz Nepala i državljane drugih zemalja, uključujući Ukrajince nije nikakav „trik Rusije“ nego „odgovorno ponašanje“.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Shutterstock/ Vladimir Zotov
Shutterstock/ Vladimir Zotov

To je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je šefu ukrajinske diplomatije Dmitriju Kulebi.

Naime, Nepal je zbog dramatičnog skoka broja obolelih od koronavirusa početkom maja uveo zabranu letova u zemlji, kao i autobuskog saobraćaja, a od 14. maja obustavljen je i međunarodni avio-saobraćaj iz ove zemlje.

Ruska ambasada je organizovala specijalni let „Aeroflota“ kako bi danas iz Nepala moglo moglo da se vrati u zemlju 219 Rusa, a zajedno sa njima krenuli su i državljani Belorusije, Moldavije, Kirgizije, Tadžikistana, Letonije, Azerbejdžana, Poljske, Litvanije, Malte i 10 ukrajinskih državljana.

Kuleba je to nazvao „ruskim trikom“.

Kako je navela, ukrajinski ministar je, komentarišući, rekao da je ruski predstavnik ‘Aeroflota’ počeo da predlaže svima da nabave karte za let ruske kompanije za Moskvu, iako još nije bilo dozvole za taj let, i da je Rusija sebe počela da pozicionira kao spasilac svih, nezavisno od nacionalnosti i državljanstva.

Prema rečima Zaharove, u trenutku kada su svi bili zahvali za pruženu pomoć, kijevski režim ni ovog puta nije mogao da se uzdrži od malicioznih komentara.

"Kada se država pozicionira kao spasilac svih, nezavisno od nacionalnosti i državljanstva, i predlaže da pomogne u složenoj životnoj situaciji, to, gospodine Kuleba, nije trik nego odgovorno ponašanje“, rekla je Zaharova.

U Nepalu je broj obolelih premašio 455.000, od toga 5.000 ljudi je preminulo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 417 idi na stranu