Hrvatski mediji: Vučić stvara najmoćniju vojnu silu u regionu

Hrvatski mediji pišu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić stvara najmoćniju vojnu silu u regionu.

Izvor: index.hr

Subota, 08.05.2021.

19:12

Hrvatski mediji: Vučić stvara najmoćniju vojnu silu u regionu

"U poslednje se vreme sve češće, u regionu, postavlja pitanje – zašto se Srbija ubrzano naoružava i može li se govoriti o novoj militarizaciji najveće postjugoslavonske države koja je bila pokretač ili upletena u sve ratove u 90-ima na ovom području. Aleksandar Vučić povećao je proračunsko izdvajanje za odbranu za čak 44 posto, odnosno srpski porezni obveznici žrtvovaće za Vučićeve 'vojne planove' nešto manje od 1,3 milijarde evra (što je najveći vojni proračun u regionu), a trećina toga ide na modernizaciju vojske i kupovanju novog naoružanja, što bi značilo da bi Srbija, ako se sve ostvari, imala najjaču vojsku u regionu. Svi se pitaju ili radi ili to da širi paniku, što za svoj, što za tuđi (ruski!?) račun", piše "Index.hr"

Portal je naveo da Srbija dobija "vojne poklone" od Rusije i Belorusije.

Hrvatski portal, "Dnevno.hr" navodi da je situacija u vojsci Hrvatske zabrinjavajuća, i da Aleksandar Vučić zna šta radi i dobro zna zašto naoružava Srbiju.

Oni smatraju da se time dovodi u pitanju teritorijalni integritet Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: