EU: Opasno ponašanje Rusije

Evropska unija poručila je večaras da žali zbog odluke Rusije da protera 20 čeških diplomata

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.04.2021.

22:56

EU: Opasno ponašanje Rusije
Ilustracija: Depositphotos/ jorisvo

To je odluka Rusije kao odgovor na proterivanje 18 zaposlenih u ruskoj ambasadi u Češkoj ''na osnovu osnovane sumnje o umešanosti agenata ruske vojne obaveštajne službe u eksploziju skladišta municije u gradu Vrbetice 2014. godine''.

"Evropska unija je duboko zabrinuta zbog ponavljnja negativnog obrasca opasnog zloćudnog ponašanja Rusije u Evropi. Rusija mora da prekine sa ovim aktivnostima koje krše ustaljene međunarodne principe i norme i ugrožavaju stabilnost u Evropi”, navodi se u pisanom saopštenju iz Brisela.

U saopštenju se naglašava i puna podrška i solidarnost EU sa Češkom.

Ukupno pet diplomata nastaviće da radi u češkoj ambasadi u Moskvi, izjavio Rudolf Jindrak, šef inostranog odeljenja kancelarije češkog predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: