Mihajlović: Komentar Georgieva neprimeren i prostački FOTO

Zorana Mihajlović istakla je da je komentar Slobodana Georgieva na Tviter nalogu, u vezi sa neprimerenim naslovom u jednim novinama neprihvatljiv i prostački.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

"Svaka insinuacija takvih tipa, koja ukazuje na lascivne poruke i seksualne konotacije je pogrešna i uvredljiva za svaki ženu i ovo što je Georgiev uradio i to prema koleginici novinarki je izuzetno prostački i neprimereno. Podsetiću Georgieva i sve nas da istraživanja pokazuju kako je osam od deset devojaka u Srbiji doživelo da bude nazivano neprimerenim nadimcima, 80 odsto devojaka doživi da joj se zviždi na ulici, dobacuje neprimerenim nadimcima poput ‘cico’ ili ‘mačko’, a više od polovine njih dobija lascivne poruke sa seksualnom konotacijom. Umesto da negujemo kulturu nenasilja i da osuđujemo svaki vid uznemiravanja drugih, neki nalaze za shodno i daju sebi slobodu da to podstiču. I to u javnom prostoru, i to oni koji bi kao javne licnosti trebalo da imaju najveću odgovornost za izrečenu reč", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je ukazala da je važno da devojke i žene prepoznaju šta je sve seksualno uznemiravanje, ali i da o tome ne ćute već da prijave one zbog kojih se osećaju ugroženo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 246 idi na stranu