Navaljni loše: Objavljene fotografije iz zatvora FOTO

Uhapšeni ruski opozicionar Aleksej Navaljni premešten je u zatvorsku bolnicu sa simptomima respiratorne bolesti.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2021.

18:25

Navaljni loše: Objavljene fotografije iz zatvora FOTO
Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Njegove pristalice kažu da mu je uskraćena pravilna medicinska nega i da ga vlasti "sporo ubijaju".

Na fotografijama koje su objavljene u javnosti vidi se Navaljni vidno narušenog zdravlja. Navaljni (44) je testiran u ponedeljak na koronavirus, nakon što je ispoljio simptome respiratornog oboljenja, kako su izvestile zatvorske vlasti. Ranije je na svom profilu na "Instagramu" Navaljni rekao da je imao visoku temperature i kašalj, te da su trojica iz njegovog zatvorskog odeljenja hospitalizovana zbog tuberkuloze.

Navaljni je prošle nedelje stupio u štrajk glađu, zahtevajući pravilnu medicinsku negu za njegov bol u leđima i utrnule noge. Njegova advokatkinja Olga Mihailova rekla je u ponedeljak da je on izgubio 13 kilograma za tri nedelje.

"Da imam tuberkulozu, ona bi možda odagnala bol u leđima i utrnuće u nogama. To bi bilo sjajno", našalio se on, dodajući da nastavlja svoj štrajk.

"Imam zakonsko pravo da o svom trošku pozovem lekara specijalistu. Neću odustati. Zatvorskim lekarima može se verovati koliko i državnoj televiziji." Njegova žena Julija podelila je u utorak na "Instagramu" pismo koje je dobila od direktora zatvora u kojem ga drže, a u njemu je Aleksandar Muhanov napisao da zatvorska administracija nema pasoš Navaljnog pa ga ne mogu hospitalizovati u slučaju bolesti, prenose mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: