Specijalna poruka za Vučića iz SAD

Državni sekretar SAD Entoni Blinke, izašao iz diplomatskog protokola, poslavši pismo predsedniku Srbije u kom ispod zvaničnog dela, stoji svojeručna poruka.

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2021.

09:05

Specijalna poruka za Vučića iz SAD
Tanjug/Mandel Ngan/Pool via AP

"Sasvim se sećam naših dobrih razgovora i radujem se njihovom obnavljanju", napisao je Blinken hemijskom olovkom na kraju pisma u koje su "Novosti" imale uvid, a koje je poslato 23. februara i kojim on predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zahvaljuje na čestitkama za imenovanje na mesto državnog sekretara SAD.

Da mu je od Blinkena stiglo nesvakidašnje pismo, predsednik Vučić je otkrio preksinoć, ocenivši da je "ne računajući priču o međusobnom priznavanju sa Kosovom", po svim ostalim aspektima poruka "sadržajna i dobra", na čemu je Blinkenu zahvalio.

"Ja sam njemu čestitao na postavljaju na važnu funkciju u SAD i verujem da se i on prisetio naše saradnje. Čak je i svojom rukom potpisao nešto, tako da je to važna vest", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: