Vučić uputio saučešće povodom smrti Sanje Ilića: Počivaj u miru, dragi prijatelju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je večeras saučešće porodici preminulog kompozitora i osnivača grupe "Balkanika" Aleksandra Sanje Ilića.

Izvor: B92
Podeli
EPA/ ANDREJ CUKIC
EPA/ ANDREJ CUKIC

Pročitajte još:

"Imam dva ožiljka na srcu, jedan zbog Zlate, a drugi zbog prijatelja"

Život Sanje Ilića bio pun tragedija: "Petar je umro na mojim rukama"

"Balkanika" se oprostila od Sanje Ilića

"S velikom tugom sam primio vest o smrti Sanje Ilića, jednog od najvećih umetnika našeg podneblja", naveo je predsednik Srbije u telegramu saučešća.

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Republike, Vučić je istakao da je Ilićeva muzika "brisala sve granice, a ljude zbližavala jedinstvenom niti svevremenog sazvučja Srbije i celog Balkana".

"Sanja je upečatljivo i srcem prenosio drugim kulturama neka od najlepših dela naše muzike, čime je na najkreativniji način predstavljao umetničko bogatstvo ovog dela sveta", naglasio je predsednik Srbije.

"Upućujem najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima njegovog muzičkog opusa. Počivaj u miru, dragi prijatelju“, navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Podsetimo, muzičar Aleksandar Sanja Ilić, osnivač grupe "Balkanika", preminuo je danas u 70. godini života, a prema navodima domaćih medija bolovao je od kovida 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu