Poruka Kriznog štaba: Do petka ništa, a do tada razmislite; "Medicinski deo za zatvaranje svega" VIDEO

Beograd -- Dr Predrag Kon izjavio nakon sednice Kriznog štaba izjavio da će se na sledećoj sednici štaba u petak tek odlučivati o konkretnijim merama za vikend.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/Strahinja Aćimović
Tanjug/Strahinja Aćimović

On je rekao da se do vikenda mora nešto preduzeti i da je do tada ostavljeno vreme svima da razmisle kako bi se to moglo organizovati. Glavna mesta zaražavanja su uočena, restorani i kafići, dok same ski-staze nisu, ali ostavićemo to za petak, rekao je član Kriznog štaba.

"Bilo je", kako kaže, "iznošenja različitih mišljenja, ali ovo je ono do čega smo danas došli". Na insistiranje novinara da kaže šta će biti s restoranima i kafićima u Beogradu, Kon je ponovio da će se o tome raspravljati u petak.

"Za sada nema skraćivanja radnog vremena, a videćemo kasnije", rekao je Kon i dodao "da sat-dva ne rešava pitanje, glavno pitanje je poštovanje mera, koje je teško dostići".

"Bilo je reči o skraćivanju radnog vremena, ali je smatrano da je daleko važnije sprovoditi strigu kontrolu nego skraćivati tokom nedelje", rekao je on i objasnio da imamo na snazi zabranu okupljanja a da se ljudi okupljaju.

Prema njegovim rečima, medicinski deo Kriznog štaba smatra da bi trebalo zatvoriti sve, da bukvalno ništa ne radi, ali to bi bilo nemoguće sprovesti. "Ja sam to rekao, ali to nije bila opcija za razgovor", kazao je Kon.

Rekao je i da se razgovaralo o školama, kao i da je naloženo da se pojača nadzor u svakoj školi i pravilo je da, ako se u istom razredu pojave dva slučaja koronavirusa, prelazi na onlajn nastavu za taj razred, ali to je u nadležnosti škola i one to sprovode. "Za sada nema dovoljno podataka da se centralno pređe na onlajn nastavu, to jeste bio neki predlog, ali je zajednička odluka da se sačeka i vidi kakvi će dalje podaci za škole biti", rekao je Kon.

Upitan da prokomentariše izjavu direktorke kovid-bolnice u Batajnici da nas čeka decembarski scenario, dr Kon je rekao da ju je čuo i da se štab trudi da to spreči. Ali to uopšte nije jednostavno, jer nije u pitanju samo jedna stvar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 238 idi na stranu