Fronteks: Obustavljamo operacije u Mađarskoj; U Srbiju vraćeno 4.400 migranata

Pogranična agencija EU Fronteks obustavila privremeno operacije u Mađarskoj, potvrdio je portparol te organiyacije sa sedištem u Poljskoj.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.01.2021.

10:13

Fronteks: Obustavljamo operacije u Mađarskoj; U Srbiju vraćeno  4.400 migranata
EPA-EFE ORESTIS PANAGIOTOU

Taj potez usledio je, jer je Mađarska nastavila da vraća migrante u Srbiju, što je u suprotnosti sa odlukom Evropskog suda pravde iz decembra, prenosi portal Euobserver i dodaje da je sva kršenja zabeležila nevladina organizacija Helsinški odbor za ljudska prava.

"Rukovodstvo Fronteksa donelo je odluku i obustaviće sve aktivnosti u Mađarskoj", rekao je neimenovani zvaničnik EU.

Helsinški odbor za ljudska prava prijavio je da je od decembra u Srbiju vraćeno 4.400 migranata, zbog čega su tražili od šefa Fronteksa Fabrisa Ležerija da povuče snage te Agencije iz madjarske.

U pismu upućenom Mađarskoj početkom meseca zahtevalo se od mađarske vlade da da odgovore zbog čega to radi, ali, kako se navodi, to još nije učinjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: