Društvo 0

28.04.2024.

11:29

EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton

EXPO 2027 Beograd podržao je održavanje Beogradskog maratona i ujedinjenim snagama promovisaće značaj sporta i igre kao osnovnih tema specijalizovane izložbe koja predstoji, ali i kao veoma važnog faktora za zdraviji život i bolje društvo.

Izvor: B92.net

EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton
EXPO2027Beograd

Podeli:

"Srbija je dobila mogućnost da 2027. godine bude domaćin EXPO specijalizovane izložbe, pobedivši kandidate iz SAD, Tajlanda, Španije i Argentine. Tema specijalizovane izložbe je ”Igra(j) za čovečanstvo, sport i muzika za sve”, a kako često kažemo da je Srbija zemlja sporta, partnerstvo EXPO 2027 sa najvećim beogradskim sportskim događajem došlo je prirodno. Ujedinjeni nastavljamo da promovišemo bavljenje sportom i edukaciju društva o dobrobitima sporta po mentalno i fizičko zdravlje, i podržavamo univerzalne vrednosti zdravog života, zajedništva, timskog duha i motivacije za bolja postignuća", rekao je Dušan Borovčanin, direktor EXPO 2027 Beograd.

Srbija će tokom tri meseca trajanja izložbe 2027. godine biti u prilici da svetu pokaže, pored umeća u sportu i muzici, i svoju kulturu, znanje, inovativnost, kreativnost u oblasti tehnološkog razvoja, ali i da predstavi Srbiju kao idealnu zemlju za investiranje i saradnju. Tokom ovog perioda očekuje se da će više od 2,6 miliona posetilaca uživati u veoma zanimljivom sadržaju kroz paviljone Srbije i više od stotinu zemalja. 

"Pokazaćemo da smo zemlja inovacija, pameti, modernih ideja i da imamo sve resurse da ispratimo najnovije trendove i tehnologiju. Što je najzanimljvije, a i izazovnije – da to činimo kroz igru", dodao je Borovčanin.

EXPO 2027 Beograd predstaviće glavni grad i Srbiju kao domaćina atraktivne, informativne i razigrane izložbe svetske klase koja se održava u našem regionu prvi put posle više od 30 godina, ali i kao zanimljive turističke i sajamske destinacije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Otvorena još jedna zona u Beogradu – evo i gde

U okviru manifestacije od posebnog značaja za Grad Beograd "Beogradski dani porodice" danas je otvorena još jedna zona na Donjem Kalemegdanu, na kojoj se održava međunarodni festival "Fiš fest", saopštili su organizatori manifestacije.

19:58

11.5.2024.

1 d

Podeli: