"Za nas iz crvene zone nema dileme"

Načelnik Klinike za reanimaciju i anesteziologiju KBC "Dr Dragiša Mišović" Predrag Stevanović istakao je da oko vakcina protiv korona virusa nema dilemu.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/MARKO DJOKOVIC
EPA/MARKO DJOKOVIC

On je dodao da je principijelno zadovoljan odzivom građana.

Navodeći da je jedino svetlo na kraju tunela vakcina kada je u pitanju borba sa virusom korona, dr Stevanović kaže za Prvi program Radio Beograda da se nada da će se trend dosadašnjeg odziva građana za vakcinaciju nastaviti i povećavati.

"Postoje navodne dileme o tome da li primiti vakcinu, koju vakcinu primiti… Moram da vam kažem da za nas koji radimo u crvenoj zoni takve dileme ne postoje. Vakcinu treba obavezno primiti i na svako pitanje mojih prijatelja o tome koju vakcinu da prime ja odgovaram - onu prvu koja ti je dostupna", rekao je dr Stevanović.

Dodao je da su sve dostupne vakcine ispitane u toj meri da znamo da one neće učiniti ništa loše.

"Nus pojave postoje za praktično sve lekove i niko od nas se ne pita kada koristi na primer lekove za pritisak da li će se nešto loše desiti. Uvek može da se desi, unošenjem bilo čega u organizam, ali procenat je toliko mali da se smatra prihvatljivim", navodi.

Smatra da su za širenje dilema i mišljenja najodgovornije društvene mreže i navodi da kao lekar to ne može da razume jer su vakcine civilizacijska tekovina.

"Svima koji su u dilemi oko toga da li treba da prime vakcinu ponudio bih da dođu kao dobrovoljci kod nas u crvenu zonu. Obućićemo ih i zaštiti i videće kako izgledaju oboleli od kovida. Posle toga neće više imati nikakvu dilemu", kaže dr Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 231 idi na stranu