Tramp se vratio u život milijardera - kuća u kojoj će živeti veća od Bele kuće VIDEO/FOTO

Bivši predsednik SAD Donald Tramp se iz Bele kuće preselio u još veću kuću, rezidenciju Mar-a-Lago na Floridi, pišu američki mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2021.

23:40

Tramp se vratio u život milijardera - kuća u kojoj će živeti veća od Bele kuće VIDEO/FOTO
Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Mar-a-Lago, ili "zimska Bela kuća", nalazi se na 22. mestu liste najvećih kuća u SAD, sa 5.800 kvadratnih metara, dok je Bela kuća u Vašingtonu na 33. mestu sa 5.100 kvadrata.

Trampov privatni klub i odmaralište u Palm Biču bio je utočište za njegovu porodicu dok je bio predsednik i kada je želeo da se odmori, a sada će mu biti mesto stalnog boravka, piše "Biznis insajder".

Celo imanje, koje ima osam hektara, Tramp je kupio 1985. godine za osam miliona dolara, a izabrao ga je kao zvaničnu rezidenciju, umesto njujorške, 2019. godine.

Članarina u njegovom klubu košta 200.000 dolara, ne računajući godišnju naknadu od 14.000 dolara i obavezne minimalne troškove za ručkove od 2.000 dolara. Pretpostavlja se da klub ima oko 500 članova.

Mar-a-Lago sa jedne strane izlazi na Atlantski okean, a sa druge na obalni kanal koji je povezan sa okeanom.

Objekat, koji je izgrađen 1927. godine, ima 128 soba. a komšiluk ima i nezvanični naziv „Red milijardera“. Kako je objavio Blumberg, prosečan godišnji prihod u ovom kraju je 1,37 miliona dolara po osobi, što je treći najveći prihod za neki deo grada koji ima svoj poštanski broj u SAD.

Kako procenjuju američki mediji, Tramp je godišnje od ovog imanja zarađivao između 15 i 25 miliona dolara.
Foto: Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky
Foto: Profimedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: