Rusija potvrdila: Stradalo 17 mornara

Rusko ministarstvo za vanredne situacije je saopštilo danas da je u vodama kod arhipelaga Novaja Zemlja potonuo ribarski brod Onega.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.12.2020.

07:51

Rusija potvrdila: Stradalo 17 mornara
Foto: Depositphotos/joyfull/Ilustracija

"U 7:30 po lokalnom vremenu stigla je infomacija da je brod Onega potonuo u Barencovom moru, kod arhipelaga Novaja zemlja u Arhangelskom regionu. Posada je imala 19 članova, a spašena su dvojica", navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Tass.

Na osnovu preeliminiarnih izveštaja izvori iz ruskog ministarstva za vanredne situacije potvrdili su da je poginulo 17 mornara.

Brod je, okovan ledom, potonuo tokom oluje ne ostavljajući praktično nikakve šanse za preživljavanje u ledenoj vodi Barencovog mora, saznaje Tass iz izvora u ruskom ministarstva za vanredne situacije.

Na mesto nesreće je stiglo 5 brodova koji su tragali za preživelima sa ribarskog broda koji je konstruisanom 1979. godine i polovio pod ruskom zastavom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: