Utorak, 15.12.2020.

11:27

"Vučićevo raspeće je naše vaskrsenje"

Episkop bihaćko-petrovački Sergije izjavio je da zna da nam je dobro krenulo dok god raspinju predsednika Aleksandra Vučića.

Izvor: Tanjug

Eillen_1981/depositphotos

A kako kaže, znaće da "nije kako treba i da nestajemo" kada ućute, objavljeno je na sajtu Eparhije bihaćko-petrovačke. "Vučićevo raspeće je naše vaskrsenje", rekao je Sergije.

Episkop dodaje da je nekome, očigledno, dosadio mir i napredak, pa bi sada, "osokoljen rezultatima" američkih predsedničkih izbora, da "raspakuje Dejton", da ponovo otvori stare rane i ubije i ono malo nade koje imaju Srbi, Hrvati i Bošnjaci, željni mira i poverenja.

Episkop dodaje da problem BIH nije Aleksandar Vučić, već frustracije onih koji bi da ovu zemlju kroje po svome, pri čemu bi Srba bilo tek toliko da dekorativno ukrase "verski i nacionalni monolit zamišljen u nekom od mračnih centara moći".

"Znam da to predsednik Vučić ne bi dozvolio, baš kao ni predsednik Dodik, kao ni svaki drugi čestiti Srbin kojem je stalo da iza nas nešto ostane u ovoj lepoj i strašnoj zemlji, koja nije i neće biti ničiji plen, već prostor u kojem će život nadjačati smrt, u kojem će biti brojnije nove kolevke nego radne vize, u kojem će komšija verovati svome komšiji kao bratu rođenom", rekao je on.

Episkop Sergije, koji živi i radi u manastiru Rmanj na granici Bosne i Like, kaže da se napada "onaj koji je napadnut u Srebrenici" i koji joj je pomogao kao niko pre a da bi se "ratne rane zalečile međusobnim poverenjem" i ističe da su Srbi u tom kraju uvek želeli da ostanu na svojim ognjištima, ali da im je za to uvek nedostajala pomoć i razumevanje, sve dok im je predsednik Vučić nije pomogao.

On je podsetio da je Srbija uložila novac u svaku opštinu i svaki grad Republike Srpske, kao i u četiri opštine sa srpskom većinom u Federaciji BiH, međutim da bi se to osporilo i omalovažilo svakodnevno se, kaže, ispaljuju otrovne strelice u vidu novinskih napisa i intervjua "osvedočenih dušebrižnika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: