Tačiju i liderima OVK zabranjene posete u Hagu

Hag -- Bivši lideri OVK koji su u pritvoru Specijalnog suda u Hagu, trenutno mogu da kontaktiraju sa članovima svojih porodica samo putem video poziva, piše Reporteri.

Izvor: Kosovo online
Podeli
EPA-EFE/Vassil Donev
EPA-EFE/Vassil Donev

Specijalni sud potvrdio je da optužene, koji su u pritvoru u Hagu, niko ne može fizički da poseti.

"Generalno, lične posete pritvorskom objektu trenutno nisu moguće zbog mera povezanih sa kovid-19. Umesto toga, da bi se olakšao redovan kontakt sa porodicom, omogućeni su sastanci putem video veza i plaća se razuman broj telefonskih poziva pritvorenicima", rekla je portparolka Specijalnog suda Angela Griep.

Sedam bivših političkih i vojnih vođa OVK optuženi su za niz krivičnih dela, od zastrašivanja svedoka kojima su težili bivši čelnici Organizacije ratnih veterana OVK, do ubistava i okrutnog postupanja sa ljudima, za koje su optuženi bivši lideri OVK Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići, Redžep Seljimi i Saljih Mustafa

Pritvorski centar Specijalnog suda nalazi se u zatvorskom kompleksu "Haaglanden" u Hagu. Ovaj zatvor je jedinstven u Holandiji i jedini u kome se pritvorenicima pružaju usluge fizičkog i psihijatrijskog lečenja 24 sata dnevno.

"Haaglanden" se nalazi u Ševeningenu i može da primi oko 200 ljudi.

strana 1 od 98 idi na stranu