Stanje patrijarha teško; mediji preneli vest o smrti, SPC: Neodgovorno

Iako su neki mediji danas preneli da je patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej preminuo, ta vest nije tačna, potvrđeno je za B92.net.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2020.

13:26

Stanje patrijarha teško; mediji preneli vest o smrti, SPC: Neodgovorno
EPA/SRDJAN SUKI

Patrijarh je u izuzetno teškom stanju i trenutno je priključen na aparate za održavanje rada vitalnih organa, rečeno je za TV Prvu iz Patrijaršije.

SPC je na svom sajtu jutros objavio da je stanje patrijarha SPC pogoršano, usled obolevanja od koronavirusa, kao i da se on od trenutka kada mu je ustanovljeno prisustvo virusa kovid 19, nalazi u Vojnoj bolnici Karaburma. O njegovom zdravlju, kako je objavljeno na sajtu SPC, osim srpskih lekara, brinu i ruski.

Nekoliko sati kasnije neki mediji su preneli da je patrijarh preminuo, da bi potom ta vest bila povučena.

Tim povodom reagovala je SPC, koja je takav način rada medija okarakterisala kao neodgovoran.

Do sada je bilo nekoliko infromacija vezanih za zdravstveno stanje patrijaha, jedna od njih je bila i da mu se stanje pogoršalo, a zatim, da podsetimo, konzilijum lekara je u utorak, posle uvida u opšte stanje u dosadašnji tok lečenja, zaključio da su do sada sprovedene mere lečenja dovele do stabilizacije hronične srčane slabosti.

Međutim, došlo je do preokreta situacije i patrijarhu je noćas pao nivo kiseonika u krvi, a stanje mu se pogoršalo.

Srpski patrijarh ima 90 godina, i kako saznaje TV Prva, tegobe koje sada ima vezuju se isključivo za prisustvo koronavirusa.

Sve dalje informacije o njegovom zdravstvenom stanju će objavljivati Srpska pravoslavna crkva nakon konsultacije sa lekarima koji leče patrijarha, rečeno je za B92.net u Patrijašiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: