Vučić o Bajdenu: Sa njim imam bolji odnos nego sa Trampom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je novoizabrani predsednik SAD Džo Bjaden fantastično pripremljen za sastanke.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 16.11.2020.

22:18

Vučić o Bajdenu: Sa njim imam bolji odnos nego sa Trampom
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

"Jasno je da je za Srbiju bilo bolje da pobedi Tramp, ali to nema veze sa ličnim odnosima", kazao je Vučić i dodao da su, za razliku od Trampa, "demokrate bile uključene u oduzimanje Kosova i Metohije Srbiji".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da sa izabranim predsednikom SAD Džozefom Bajdenom ima veoma dobar, pristojan odnos, ali i da je jasno i danas šta bi bilo bolje za Srbiju.

Podsetio je da nije tako davno kada je Bajden posetio Srbiju, da je to bilo pre samo pet godina.

Vučić se osvrnuo i na svoju posetu Beloj kući rekavši da nije bio ponižen, već uvažavan.

"Bio sam primljen i na bilateralni sastanak, a stolica na kojoj sam sedeo nije bila lošija od ove večeras. Čovek sebe samo svojom glupošću i lošim ponašanjem može da unizi. Ne time na kojoj će stolici da sedi. Ali morali su da pronađu nešto negativno", naglasio je on.

Vučić je izrazio uverenje da je izgradio poštovanje za Srbiju, jer i kada ga napadaju, govore s poštovanjem.

"Sa nama se više ne sprdaju, a sa nama su se ranije sprdali u regionu", podsetio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: