Tihanovska traži podršku u Berlinu

Vođa beloruske opozicije Svetlana Tihanovska sastaće se sa visokim zvaničnicima nemačke vlade, samo dan nakon što je razgovarala sa kancelarkom Angelom Merkel.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2020.

11:24

Tihanovska traži podršku u Berlinu
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Tihanovska pokušava da pridobije podršku Nemačke za belorusku opoziciju, i njen sledeći sagovornik je Norbert Rotgen, važan član konzervativne Hrišcansko-demokratske unije Angele Merkel, preneo je AP.

Tihanovska je glavni oponent predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku, a od 9. avgusta, kada je Lukašenko proglasio pobedu, ona je napustila zemlju i otišla u susednu Litvaniju.

Opozicioni lideri tvrde da su rezulati predsedničkih izbora namešteni, zbog čega je hiljade ljudi izašlo na ulice Minska prethodnih nedelja u znak protesta.

Prošlog meseca Tihanovska se susrela i sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, koji se zalaže za veći uticaj Evropske unije po pitanju političke situacije u Belorusiji.

EU je objavila da ne priznaje Lukašenka kao predsednika Belorusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: