Do suđenja bivši predsednik Kirgistana kod kuće

Odlukom suda, bivši predsednik Kirgistana Almazbek Atambajev pušten je iz pritvora i vreme do suđenja provešće u kući, a ne iza rešetaka, prenosi agencija TAS.

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2020.

15:07

Do suđenja bivši predsednik Kirgistana kod kuće
Foto: EPA-EFE/IGOR KOVALENKO

Sve to se dešava u trenucima velikih nereda u Biškeku, glavnom gradu, gde su demonstranti razvalili kapiju predsedništva, a onda su oslobodili iz zatvora bivšeg predsednika Atambajeva i bivšeg premijera Sapara Isakova.

Javni prvobranilac Kirgistana Sergej Slesarev je rekao da je sud preinačio odluku o pritvoru.

"Što se tiče Atambajeva, sud je naložio se on pusti iz pritvora i čeka suđenje u svom domu", kazao je Slesarev.

Osim za Almazbeka, sud je promenio odluku i za sve osumnjičene koji su utamničeni posle masovnog hapšenja u kirgistanskom selu Koj-Taš.

Atambajev je bio predsednik bivše sovjetske republike od 2011. do 2017. godine, a u pritvoru je bio godinu dana.

Kriminalistički inspektori Kirgistana mu na teret stavljaju korišćenje sile protiv policije, organizovanje masovnih protesta, otmice, pokušaj ubistva, ilegalno puštanje kriminalnog vođe iz zatvora i korupciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: