Potvrđeno: Pritvor osumnjičenom za ubistvo Luke Radulovića

Marko Đorđević, osumnjičen za ubistvo Luke Radulovića (37) u aprilu 2018. godine, koji je prošle noći izručen Srbiji iz Francuske, ostaje u pritvoru.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.09.2020.

15:31

Potvrđeno: Pritvor osumnjičenom za ubistvo Luke Radulovića
Foto: Depositphotos/Kuzmafoto.jpg

Protvor mu je ranije određen, a danas rešenjem sudije potvrđen.

Po danas donetom rešenju sudije za prethodni postupak, pritvor može da mu traje do 28. oktobra, rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

U pritvor će biti zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom periodu ponovio krivično delo.

Na ovo rešenje obrana može da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda, a nakon pravosnažnosti rešenja o pritvoru, očekuje se da Više javno tužilaštvo zakaže saslušanje Đorđevića.

On je prošlog leta uhapšen u letovalištu Mužin u blizini Kana u Francuskoj, po srpskoj poternici.

Sumnjiči se da je 18. aprila 2018. na privatnoj proslavi u jednom beogradskom klubu priššao Raduloviću i u njega ispali nekoliko hitaca, a potom mirno izašao iz lokala.

Radulović je mesec dana pred smrt, sklopio nagodbu sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od tri godine zatvora prizna krivicu za dilovanje kokaina.

Njemu je nakon toga ukinut pritvor, pa je pušten da na slobodi čeka izvršenje zatvorske kazne.

Radulović je policiji poznat kao narko-diler, a široj javnosti kao vozač "bentlija" koji je presekao kolonu vozila predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u septembru 2017. godine, zbog čega je, u odvojenom krivičnom postupku u osnovnom sudu, bio optužen za ugrožavanje bezbednosti predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: