Kanadski ambasador kod Vučića: Srbija dobra destinacija FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kanade Ketlin Čaba.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TANJUG/ INSTAGRAM &BUDUCNOSTSRBIJEAV&
Foto: TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

Vučić je ambasadorki Kanade zahvalio na tome što je, u toku svog trogodišnjeg diplomatskog rada u Beogradu, doprinela jačanju političkog dijaloga dve zemlje, kao i saradnje u različitim oblastima, posebno na polju ekonomije.

Vučić i Čaba su konstatovali da se povećava priliv kanadskih investicija, jer na srpskom tržištu trenutno posluje više od 50 kanadskih kompanija, saopštila je Pres služba predsednika.

Iako je najveći broj njih iz oblasti rudarstva i energetike, ambasadorka Čaba je istakla da je Srbija veoma dobra destinacija za ulaganja u različitim privrednim oblastima i da ju je kao takvu promovisala u Kanadi, pružajući kanadskim privrednicima više informacija o dobrim rezultatima srpske ekonomije.

Predsednik Srbije i kanadska ambasadorka su pozdravili stupanje na snagu Sporazuma o vazdušnom saobraćaju i izrazili nadu da će uskoro biti otvorena direktna vazdušna linija između Beograda i Toronta, koja bi doprinela unapređenju ekonomskih odnosa, kao i boljem upoznavanju i povezivanju građana Srbije i Kanade.

Oni su, tim povodom, istakli da je i srpska zajednica, koja živi na kanadskom tlu, važan most između Srbije i Kanade.

Vučić je izrazio zahvalnost na podršci koju Kanada pruža evropskom putu Srbije.

Ambasadorka Čaba je istakla da su reforme koje Srbija preduzima s ciljem pridruživanja EU, takođe važne i za poboljšanje uslova za investiranje i poslovanje.

Ona je izrazila zahvalnost na pomoći koju je Srbija pružila u repatrijaciji kanadskih građana po izbijanju pandemije, kao i uvažavanje za način na koji su srpske vlasti uspešno odgovorile na izazove pandemije.

Predsednik Srbije je ambasadorki poželeo mnogo uspeha u budućem privatnom i profesionalnom životu.

strana 1 od 92 idi na stranu