Putin: Uskoro druga vakcina

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će druga ruska vakcina protiv koronavirusa biti registrovana u najskorije vreme.

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2020.

13:24

Putin: Uskoro druga vakcina
Foto: EPA-EFE/Gerard Julien Pool Maxppp out

"Inače, uskoro će biti registrovana i druga vakcina protiv koronavirusa", rekao je Putin obraćajući se senatorima Saveta Federacije.

Ruski predsednik je dodao da vlasti Rusije uzimaju u obzir moguće rizike u borbi protiv koronavirusa

Prema Putinovim rečima, ruski zdravstveni sistem spreman je da se efikasno odupre infekciji koronavirusom i sezonskom talasu prehlade.

Ranije je ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov izjavio da će drugu rusku vakcinu protiv kovida 19 proizvoditi kompanija „Biokad“.

Kako Sputnjik podseća, Rusija je u avgustu registrovala prvu u svetu vakcinu protiv koronavirusa, koju je razvio centar "Gamalej" zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Sada se sprovodi finalna faza testiranja vakcine, u kojoj učestvuje veliki broj dobrovoljaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: