Na protestu u Moskvi uhapšen istoričar Valerij Solovej

Ruska policija uhapsila je istoričara i kritičara Kremlja, Valerija Soloveja.

Izvor: B92

Subota, 19.09.2020.

20:26

Na protestu u Moskvi uhapšen istoričar Valerij Solovej
Ilustracija: Getty images/ Alexander Aksakov

On je sa još nekoliko demonstranata prošetao centrom Moskve, kako bi izrazio solidarnosti sa građanima koji protestuju u Habarovsku.

Video snimak objavljen na internetu prikazuje kako je nekoliko policajaca u oklopima i sa crnim maskama na licu zgrabilo Soloveja, odvodeći ga do službenog vozila na Puškinovom trgu, prenosi Rojters.

Kritičar Kremlja Valerij Solovej (60) radio je u elitnom državnom moskovskom istraživačkom institutu za međunarodne odnose do prošle godine, kada je dao otkaz iz političkih razloga.

Solovej je na fejsbuku objavio post o planiranom protestu pod nazivom "Dan promena", gde je napisao da bi ovaj događaj ljudima trebalo da pomogne da se organizuju i deluju zajedno.

Građani Habarovska održavaju proteste još od 9. jula, nakon hapšenja popularnog gradonačelnika Sergeja Fugala, koji negira optužbe za ubistva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: