Koliko je zaraženih đaka u osnovnim i srednjim školama?

Epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević izjavila je da su do sada zaražena 33 učenika osnovnih škola i 17 nastavnika.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2020.

15:34

Koliko je zaraženih đaka u osnovnim i srednjim školama?
Ilustracija: Depositphotos/belchonock

"U toku ove nedelje bilo je 13 učenika i šest nastavnika. Bili su pojedinačni slučajevi i transmisija je bila van škole", izjavila je ona.

Dodala je da je na teritoriji Beograda potvrđen jedan slučaj lokalne transmisije.

"U prvoj nedelji imali smo 10 zaraženih učenika i četiri nastavnika, a u drugoj 10 potvrđenih slučajeva kod učenika i sedam kod nastavnika. Dakle od početka školske godine 33 potvrđena slučaja kod đaka i 17 kod nastavnika", rekla je.

"Što se tiče srednjih škola imali smo pet slučajeva kod učenika i dva kod profesora, a ukupno u prethodne dve nedelje 11 učenika i dva profesora", izjavila je Kisićeva.

Ona je pohvalila nastavnike i đake koji se, kako kaže, pridržavaju svih mera.

"Očigledno se pridržavaju propisanih mera. Vidimo da, osim od najstarijih, možemo dosta toga naučiti od najmlađih", izjavila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: