Orban letuje u Hrvatskoj, građanima savetovao da ne idu na Jadransko more

Mađarski premijer Viktor Orban opažen je kako svoj odmor provodi na hrvatskoj obali Jadrana, piše ''Jutarnji list''.

Izvor: B92

Nedelja, 23.08.2020.

23:38

Orban letuje u Hrvatskoj, građanima savetovao da ne idu na Jadransko more
EPA/STEPHANIE LECOCQ / POOL

On je u julu poručivao svojim sunarodnicima da ovog leta odmore provedu na mađarskom jezeru Balaton, a ne na Jadranskom moru.

Više Balatona, manje Jadrana, govorio je u julu Orban pokušavajući da Mađare odgovori od letovanja na hrvatskoj obali i zadrži unutar svojih granica, piše zagrebački lista na svom sajtu i navodi da su Orbana spazili ovog leta na odmoru u Hrvatskoj.

''Jutarnji'' ujedno zaključuje da Hrvatsku zbog porasta broja obolelih od korona virusa, uz Poljake i Čehe, još jedino Mađari drže na “zelenoj listi”.

Ove je godine je Orban, kako piše hrvatski list, letujući u društvu prijatelja, sebi priuštio jedrenje hvarskim arhipelagom na jedrilici Hanse 575.

Povremeno bi pristao na obližnja ostrva i ručao u tamošnjim restoranima, bez obezbeđenja i protokola.

Tip jedrilice Hanse 575 može se iznajmiti u Hrvatskoj, a nedeljni najam, na primer, u marini Kaštela košta između 2.500 i 3.000 evra, navodi ''Jutarnji''.

Orban se ove godine odlučio, kako dodaje zagrebački dnevnik, za skromnije i manje upečatljivo izdanje, jer je poslednjih godina viđen kako Jadranom plovi i na luksuznoj jahti Lady MRD u vlasništvu jednog od najbogatijih Mađara, Lasla Šija.

List dodaje i da je Orban stari hrvatski gost i da u Hrvatsku uglavnom jedri poslednjih 10 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: