Utorak, 11.08.2020.

10:41

Carinici zaplenili tonu i po peškira FOTO

Carinici su prilikom kontrole robe za carinjenje na ispostavi Terminal Beograd zaplenili gotovo tonu i po neprijavljenih peškira.

Izvor: Tanjug

Carinici zaplenili tonu i po peškira FOTO
Ministarstvo finansija/Uprava Carine

Prekršaj je otkriven 7. avgusta, a reč je o tekstilnoj robi koja je kamionom inđijskih registarskih oznaka dopremljena iz Italije za nekoliko uvoznika u Beogradu, navedeno je u saopštenju Uprave carina.

Uvidom u dokumentaciju carinici su uočili odstupanja, jer nekoliko paleta sa robom nisu pronašli ni u carinskoj deklaraciji, niti na fakturi.

Kamion je zbog toga istovaren, a nakon pregleda je ustanovljeno da pored uredno prijavljenih rolni tekstila postoji i deo robe koji nije prijavljen, mada su palete sa peškirima bile jasno naslovljene na nekoliko domaćih uvoznika, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, oko 5.500 peškira različite veličine biće zadržano do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv odgovornih pred nadležnim sudom.
Ministarstvo finansija/Uprava Carine
Ministarstvo finansija/Uprava Carine

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: