"Svi koji negiraju opasnost od koronavirusa rade protiv nacionalnih interesa"

Oni koji negiraju postojanje opasnosti od kovida 19 ponašaju se protiv nacionalnih interesa, izjavio je italijanski premijer Đuzepe Konte.

Izvor: B92

Subota, 01.08.2020.

16:18

Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu, File

On je dodao da je na prvom mestu po takvom ponašanju lider partije "Liga" Mateo Salvini koji, kako je rekao, širi i nepoverenje Italijana u Evropsku uniju.

Konte u intervuju agenciji "Drire" skrenu pažnju da je opasno konstruisati klimu nepoverenja, koja nema uporiste u realnosti.

Na pitanje kako ce Italija potrošiti 209 milijardi koje je dobila kao pomoć za oporavak zemlje nakon pandemije koronavirusa, premijer Konte je rekao da će vlada neprestano raditi u pravcu modernizacije zemlje, a to znali prelazak na "zelenu energiju, digitalizaciju i modernizaciju infrastruktura".

"Imamo obavezu da budućim generacijama ostavimo bolju zemlju”, istakao je Konte.

On je potvrdio da ce đaci i studenti u septembru vratiti u školske klupe.

"Škola je veliki izazov za zemlju, reč je o najmanje deset mliona osoba, studenti, đaci profesori, se moraju vratiti na nastavu u razredima. Činimo sve da povratak u školske klupe bude uz maksimalne mere sigurnosti, i kako učesnici nastavnog procesa ne bi ni na koji način rizikovali zdravlje", rekao je Konte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: