"Svi koji negiraju opasnost od koronavirusa rade protiv nacionalnih interesa"

Rim -- Oni koji negiraju postojanje opasnosti od kovida 19 ponašaju se protiv nacionalnih interesa, izjavio je italijanski premijer Đuzepe Konte.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu, File
Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu, File

On je dodao da je na prvom mestu po takvom ponašanju lider partije "Liga" Mateo Salvini koji, kako je rekao, širi i nepoverenje Italijana u Evropsku uniju.

Konte u intervuju agenciji "Drire" skrenu pažnju da je opasno konstruisati klimu nepoverenja, koja nema uporiste u realnosti.

Na pitanje kako ce Italija potrošiti 209 milijardi koje je dobila kao pomoć za oporavak zemlje nakon pandemije koronavirusa, premijer Konte je rekao da će vlada neprestano raditi u pravcu modernizacije zemlje, a to znali prelazak na "zelenu energiju, digitalizaciju i modernizaciju infrastruktura".

"Imamo obavezu da budućim generacijama ostavimo bolju zemlju”, istakao je Konte.

On je potvrdio da ce đaci i studenti u septembru vratiti u školske klupe.

"Škola je veliki izazov za zemlju, reč je o najmanje deset mliona osoba, studenti, đaci profesori, se moraju vratiti na nastavu u razredima. Činimo sve da povratak u školske klupe bude uz maksimalne mere sigurnosti, i kako učesnici nastavnog procesa ne bi ni na koji način rizikovali zdravlje", rekao je Konte.

strana 1 od 580 idi na stranu