U Republici Srpskoj se više ne retestiraju zaraženi koronavirusom

U Republici Srpskoj više se neće retestirati osobe koje su pozitivne na koronavirus, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje RS.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2020.

22:06

U Republici Srpskoj se više ne retestiraju zaraženi koronavirusom
Ilustracija: GettyImages/ Alexander Koerner

Kako je istaknuto, SZO je izdao nove smernice prema kojima se osoba nakon 14 dana izolacije smatra oporavljenom, u zavisnosti od kliničke slike.

"Nije neophodno da se radi retest i da se utvrdi da je ta osoba stvarno sad negativna, na osnovu iskustava koja je do sada imamo vidimo da osobe koje imaju simptome kraće od 10 dana, 14. dan su negativne. I idemo sa ovim protokolom. Ko god ima simptome kraće od 10 dana, ostaje u izolacij 14 dana. Ako su simptomi teži, traje duže, naravno da se izolacije koriguje", rekla je Jela Aćimović, epidemiologinja Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, prenosi ATV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: