Dačić: Ja nikad ne bih preferirao opoziciju

Lideri SPS i JS, Ivica Dačić i Dragan Marković nakon više od sat vremena završili razgovor s predsednikom Srbije u okviru konsultacija za sastav nove vlade.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 20.07.2020.

10:34

Dačić: Ja nikad ne bih preferirao opoziciju
Tanjug, Zoran Žestiæ

"Imali smo jedan veoma opširan i detaljan razgovor o svim detaljima i naše dosadašnje politike i rezultate i nečemu što će čekati Srbiju čekati u narednom periodu", rekao je lider SPS nakon izlaska iz Prededništva Srbije.

On je rekao da je koalicija SPS i JS ponosna na sve rezultate koji su ostvarini zajedno sa Srpskom naprednom strankom od 2011, podsećajući okupljene novinare da je ojačana spoljnopolitičkapozicija Srbije i da je pitanje Kosova stavljeno na dnevni red, nakon što je bilo stavljeno ad- akta.

"Govorili smo i o politici i ciljevima. Više puta sam rekao da nam se saradnja ne zasniva na brojka već na komplementarnim ciljevima", rekao je Dačić.

"Razgovarali smo i o razočarenjima, o ponašanju nekih ljudi i u sps i u sns, odnosno o ponašanju njihovih koalicionih partnera. Siguran sam da želimo isto - modernu, stabilnu i jaku Srbiju", istakao je on i dodao da se na današnjim konsultacijama kod Aleksandraq Vučića nije govorilo o onome što najviše ljude interesuje, a to su imena premijera i ministara.

"Nismo razgovarali o tehničkim pitanjima, kada će skupština ili vlada, za to postoje zakonski rokovi, ali sigurno je da će vlada biti konstituisana što pre, u najboljem mogućem kapacitetu. Nismo razgovarali o imenima ministara, resorima, razgovarali smo o suštinskim pitanjima", rekao je Dačić novinarima.

On je poručio da su u koaliciji SPS-JS spremni za nastavak saradnje koja bi trebalo da se temelji na zajedničkim ciljevima.

Upitan da li lično misli da je SPS bliži vladi ili ne, Dačić je odgovorio:

"Ne znam. Nema svrhe da mene pitate. Ja nikad ne bih preferirao opoziciju".

Na pitanje da li su narušeni odnosi SNS i SPS, Dačić je ocenio da taj odnos nikada nije bio narušen.

"Zajedno smo radili svih ovih godina i neću dozvotili da bilo šta narušava nas odnos. Mi razgovaramo o državnim i nacionalnim ciljevima", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: