Nova vest
Košarka 4

30.4.2024.

23:45

Petrušev o kontroverznoj odluci sudija: Bio je kontakt...

Srpski košarkaš Filip Petrušev rekao je da je postojao kontakt pri poslednjem napadu Barselone na Džabariju Parkeru ai da mu je krivo što je sjajan meč rešen na taj način.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
Profimedia

Petrušev je meč završo kao najefikasniji u oba tabora ali će najviše ostati upamćen po prekršaju koji je napravio u poslednjim sekundama produžetka.

Iskusni Džabari Parker je "hardenovski" inicirao kontakt pri šutu za tri i "ubedio" sudiju da ga pošalje na liniju penala. Svi u hali su bili u čudu, Petrušev, trener Barcokas, navijači...

Kontakt je, ipak, postojao, vidi se to i na ponovljenom snimku situacije, što je posle meča potvrdio i Petrušev.

"Teško je kada se meč završi na ovakav način. Postojao je kontakt, ali ga je Parker inicirao, tražio ga je... Ako je to način da se utakmica reši, tako što protivnik traži ovakav kontakt i baca loptu posle toga...", nije srećan Petrušev zbog poteza rivala.


Nema mnogo vremena da se misli o porazu, sledi nov meč za dva dana na istom mestu, kada će Atinjani morati da pronađu put do pobede ako žele da ostanu u igri za prolaz na F4.

"Teško je, jer smo imali mnogo šansi da dobijemo ovaj meč u produžetku. Propustili smo šansu u plej-of meču, sami smo krivi. To sada ne možemo da vratimo. Ali moramo da se fokusiramo i da igramo dokle god smo u igri i ima šanse. Moramo da se borimo, ništa nije gotovo. Možemo bolje od ovog, večeras nije bio najbolji protok lopte, moramo biti bolje fokusirani, svi moraju bolje. Navijači su nam dali veliku energiju kada nam nije išlo. Sada mramo dati 110% ako želimo na završni turnir, jer je Barselona odličan tim. Mi verujemo u nas, navijači veruju u nas".

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu