Nedimović: Dešavanja na stepeništu parlamenta "korona bomba"

Ministar Branislav Nedimović kaže da su sinoćna dešavanja na stepeništu ispred Skupštine Srbije "korona bomba"

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2020.

10:52

Nedimović: Dešavanja na stepeništu parlamenta
Foto: Tanjug/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Nedimović, koji je i predsednik Štaba za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom upravnom okrugu rekao je da ćemo posledice videti u narednih deset do 15 dana.

On je za TV Pink naveo da je očuvanje zdravlja ljudi "prioritet nad prioritetima".

"Ono na stepenicama parlamenta je "korona bomba" u narednih deset, 15 dana. Kada budu počeli brojevi da skaču pitaćemo se ko je krivac", naveo je on.

Upitan da li su neredi slučajno organizovani pred odlazak predsednika Srbije Aleksandra Vučić u Pariz, Nedimović je rekao da nije teoretičar zavere, ali da smatra da teško tu postoje slučajnosti.

"Toliko nas čeka posla i vezano za koronu i pripemu sistema za jesen. Ovo je sve bila uvertira i dečija igra za ono što nas čeka", rekao je Nedimović, dodajući da će biti teško kada se bude korona pomešala sa sezonskim gripom.

Ističe da nas čega i druga velika bitka, na spoljno-političkom planu i da nam zato treba jedinstvo i sinergija.

"Neki smatraju da skupština nije bitna, pa šta ćeš onda pred skupštinom", zapitao je Nedimović.

On je podsetio da je isto tako bilo 5. oktobra kada su urušavane istitucije i naglasio da su nam sad baš potrebne institucije, a ne da se stvari rešavaju na ulici.

Po tome koliko je povređeno policajaca, a koliko učesnika protesta, vidi se ko je tu primenjivao nasilje, rekao je Nedimović i dodao da je sad najvažnije da se sačuva sistem zbog života i zdravlja ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: