Američki centri za kontrolu bolesti: Broj zaraženih možda deset puta veći

Američka vlada upozorava da je moguće da je više od 20 miliona ljudi u Americi zaraženo virusom, preneo je večeras Glas Amerike.

Izvor: B92

Petak, 26.06.2020.

21:09

Američki centri za kontrolu bolesti: Broj zaraženih možda deset puta veći
Ilustracija: Getty Images/ Emanuele Cremaschi

Prema podacima Vašington Posta, američke države prijavile su 39.327 novih slučajeva u četvrtak, što je najveći broj u jednom danu od početka epidemije u decembru.

Podaci Univerziteta Džons Hopkins su nešto ispod broja 24. aprila kada je prijavljeno 36.400 slučajeva u jednom danu.

Direktor Harvardovog Instituta za globalno zdravlje Ašiš Dža rekao je za lokalne medije da je nedavni rast infekcija posledica preranog otvaranja ekonomije, koje nisu pratile odgovarajuće bezbednosne procedure.

Direktor Centara za kontrolu i prevenciju bolesti Robert Redfild upozorio je da bi stvarni broj zaraženih mogao da bude deset puta veći od broja potvrdjenih slučajeva.

Lekari širom zemlje oglašavaju uzbunu dok su Kalifornija, Florida i Teksas tri najnaseljenije američke države ponovo registrovale rekordan dnevni broj slučajeva kovida 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: